2019 06 30 Marko000

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, posjetila je u subotu obitelj Marka Bogdanića, šestogodišnjem malog sugrađanina, koji boluje od “west” sindroma i spastične cerebralne paralize, i za kojeg se u petak (5. srpnja) organizira velika humanitarna akcija, možda i najveća koja je u Orahovici ikada organizirana.

Mali Marko nije mogao sakriti široki osmjeh i znatiželju dolaskom nepoznate osobe, no njegov osmijeh, odmah je gradonačelnicu ganuo gotovo do suza:

- „Moramo pomoći koliko god možemo. Uložit ću sav svoj trud, znanje, politički autoritet ali i volju i slobodno vrijeme da pomognem ovom malom anđelu. Marko zaslužuje priliku da nastavi s boljim i kvalitetnijim životom. Djeca su najveća radost za svakog roditelja, pa tako i za Vericu i Ivicu“. - rekla je prilikom posjete obitelji Bogdanić, gradonačelnica Petin.

Marko i Tia, blizanci, začeti su umjetnom oplodnjom i rođeni su u 32 tjednu trudnoće. Sestra Tia rođena je prva, dok je Marko nakratko ostao bez zraka:

- „Ne krivim nikoga,život ide dalje. Moj suprug Ivica i ja živimo život za našu djecu. Sami ne možemo prikupiti toliki novac da pokušamo našem sinu omogućiti bolji i kvalitetniji život, zato smo potražili pomoć. Marko nije intelektualni problem, on je bistro dijete, i baš zato želimo mu omogućiti da uz asistenciju od narede godine pohađa i školu“. - izgovorila je u dahu majka Verica, koja većinu vremena provodi uz Marka.

- „Suprug Ivica je pirotehničar i često ga nema kod kuće, pa većinu poslova obavljam ja. Nije lako, ali za Marka i Tiu bih dala sve. Ne pamtim kada sam odspavala cijelu noć u komadu, moram ga često okrenuti, dodati vodu, ali vidite na mom licu, nisam očajna, jaka sam I hrabra, ali trebamo pomoć da Marku pokušamo život oploditi“. - rekla je majka Verica kojoj puno pomože svekrva Veronika, koja je i tada preuzela Marka:

- „U bakinom naručju on je siguran, gledamo zajedno crtane filmove, pričamo, smijemo se. On je čudnovato stvorenje“. - rekla je baka Veronika.

Gradonačelnica Petin na koncu je rekla kako očekuje da će novac biti prikupljen vrlo brzo:

- „Orahovica je oduvijek imala srce kao Papuk, pa će tako biti i u petak. Kada pjevači i sportaši prekidaju svoj odmor i sve aktivnosti da dođu pomoći Marku, onda ćemo to i mi učiniti. Pozivam sve gospodarstvenike male i velike da se odazovu ovoj akciji, dođu u petak na igralište ili jednostavno uplate iznos na žiro račun. Vjerujete Marko će to znati cijeniti“. - rekla je gradonačelnica Petin, koja iz zagrljaja nije ispuštala Marka, ali niti on nju.

Petak, 5. srpnja 2019., POMOZIMO MARKU, igralište s umjetnom travom Danijel Pranjić, početak 18,00 sati. ISKAŽITE SVOJU HUMANOST!!

(www.radioorahovica.com)

2019 06 30 Marko0022019 06 30 Marko003

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Adventska Čarolija 2019.

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 49 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 171

Jučer 272

Ovaj tjedan 1801

Ovaj mjesec 2001

Ukupno 2066300