“Ulaganje u školstvo ulaganje je u budućnost”, rekla je gradonačelnica Petin prije dvije godine kada je preuzimala dužnost prvog čovjeka grada. Te izjave drži se i danas. Nakon što je Grad Orahovica u protekle dvije godine roditeljima itekako pomogao opremiti njihove školarce, ove godine bit će to još obilatije.


Grad Orahovica ove će godine prvašićima kupiti kompletne za likovni odgoj, svi osnovnoškolci, dakle učenici od prvog do osmog razreda, dobit će omote za sve udžbenike i radne bilježnice, dok će po prvi puta također svi osnovnoškolci dobiti bilježnice, po jednu za svaki predmet:
– Rekla sam da će osnovnoškolci, dok sam na funkciji gradonačelnice, dobiti gotovo sve potrebno za nesmetan odlazak u školu. U proračunu smo osigurali 230 tisuća kuna za tu namjenu, i ako bude trebalo još, osigurat ćemo i dodatna sredstva. Pozivam roditelje da ne moraju voditi brigu o navedenom. Njihovu djecu čekat će to na klupama – rekla je danas gradonačelnica Ana – Marija Petin.
U suradnji sa županijom Virovitičko-podravskom orahovački će osnovnoškolci dobiti i radne bilježnice, likovne mape, karte Hrvatske i zemljopisne atlase:
– Županija i Grad zajedno idu u ovu investiciju, dok će sredstvima Državnog Proračuna biti kupljeni udžbenici svim polaznicima Osnovne škole u RH – kaže Petin.
Neće biti zakinuti niti srednjoškolci:
– I ove godine nastavljamo s financiranjem autobusnog prijevoza srednjoškolcima, no osim toga odlučili smo nabaviti i tenisice koje će srednjoškolci moći koristiti polazeći satove tjelesne i zdravstvene kulture u našoj sportskoj dvorani – zaključila je Petin.
Sve dodatne obavijesti o preuzimanju likovnih kompleta i ostale opreme bit će objavljivane u informativnim emisijama Radio Orahovice te na web portalima Radio i Grada Orahovice.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 106 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 195

Jučer 221

Ovaj tjedan 416

Ovaj mjesec 416

Ukupno 2112745