2019 08 30 Zazeli002 001

Dana 30. kolovoza 2019. godine održana je podjela uvjerenja i potvrdi o osposobljavanju za žene sudionice projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ UP. 02.1.1.05.0256 koje su pohađale program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice.

Navedeni program osposobljavanja provodilo je Pučko otvoreno učilište iz Slatine, u trajanju od mjesec dana. Nakon odslušanog teorijskog dijela i uspješno odrađenog praktičnog dijela, žene su položile završnu provjeru i time završile jednu od aktivnosti koja je planirana projektom.

Zahvaljujući završenom osposobljavanju za poslove gerontodomaćice,  30 žena postati će konkurentnije na tržištu rada što će doprinjeti osnaživanju radnog potencijala teže zapošljivih žena i smanjenju socijalne isključenosti.  

Uvjerenja i potvrde o osposobljavanju dodijeljena su za 30 žena s područja grada Orahovice, a ista su im uručili gradonačelnice grada Orahovice Ana – Marije Petin uz prisutnost ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Slatina, Danijele Fabric Fabijanac te voditeljice i koordinatora projekta Marijane Pezić i Adnana Osmani.

Ukupna vrijednost projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ je 5.188.442,67 kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina u trajanju od 30 mjeseci.

Žene sudionice pozdravila je na početku gradonačelnica Ana – Marija Petin:

- „Drago mi je što smo ste se okupile i što ćemo danas podijeliti uvjerenja, a sa mnom je danas moja draga prijateljica i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina,  Danijela Fabric Fabijanac, s kojom se znam već skoro 20-ak godina i imamo odličnu suradnju između Grada i POU.“ – rekla je gradonačelnica.

- „Danas je svečani dan za sve vas, i sretna sam što ćete biti zaposleni dvije godine te što vas se sve uspjelo primiti preko ovog projekta, što će se naravno i odraziti na vaše štićenike kojima takva pomoć treba. Čestitam vam svima, a uvjerenja će podijeliti gradonačelnica.“ – zaključila je ravnateljica. (M.P.)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

MDSO i Čobanijada

MedjunarodniDanStarijihOsoba2019

Chobanijada2019

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 120 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 133

Jučer 181

Ovaj tjedan 1983

Ovaj mjesec 6838

Ukupno 2043091