2019 08 31 Pekemzijada017

Pod nazivom “Pravo domaće jelo za zdravo tijelo” u subotu je u Dugoj Međi održana “Pekmezijada”, osmo natjecanje u kuhanju pekmeza od šljiva. Dugomeđanska Pekmezijada i ove je godine održana u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Duga Međa te pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije, Grada Orahovice, Podravke i Općine Zdenci, te u suorganizaciji Hvidre Orahovica i Udruge kuhara Grada Orahovice.

Za natjecanje se prijavilo 6 ekipa, a najbolji pekmez skuhali su članovi Udruge umirovljenika i starijih osoba” iz Orahovice. Drugo mjesto osvojila je ekipa koja se natjecala pod nazivom “Tko te šljivi”, dok je treće mjesto pripalo OPG-u Krajpl iz Feričanaca.

Osim natjecanja u kuhanju pekmeza održane su i sportske igre hrvatskih branitelja, za koje se prijavilo 9 braniteljskih udruga s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije te Grada Zaboka, a discipline u kojima su se branitelji natjecali bile su : viseća kuglana, slavonska alka, boćanje i bacanje potkove. Na koncu su se kao najuspješniji pokazali članovi Udruge hrvatskih branitelja Općine Podgorač, drugoplasirana je bila ekipa slatinske HVIDRA-e, dok je treće mjesto osvojila Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Policijske postaje Orahovica 1990.-1991. U zabavnom programu nastupila su Kulturno umjetnička društva iz Zdenaca i Crkava, te tamburaški sastav Kontra, a postavljena je i izložba likovnih radova na temu Domovinskog rata, učenika zdenačke Osnovne škole.

Osmu “Pekmezijadu” u Dugoj Međi otvorio je Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, a nazočan je bio i njegov zamjenik, Darko Žužak, kao i predsjednik HVIDRA-e VPŽ i predsjednik županijskog odobora za hrvatske branitelje Mato Bubaš, načelnik Općine Zdenci, Tomislav Durmić i predsjednica Općinskog vijeća Zdenci, Marija Dedaj. (www.radioorahovica.com)

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 52 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 146

Jučer 239

Ovaj tjedan 880

Ovaj mjesec 385

Ukupno 2118856