2019 09 04 Cetekovac078

Na Mjesnom groblju u Četekovcu, održan je komemorativni skup sjećanja na 24 žrtve ubijene u selima Balinci, Četekovac i Čojlug prije 28 godina.  Kao i svake godine, skup je i danas  počeo točno u 9,05 sati, u vrijeme kada je toga 4. rujna 1991. godine započeo srbočetnički minobacački napad na potpapučka sela Balinci, Čojlug i Četekovac.

Uz odavanje počasti ubijenim civilnim žrtvama polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća,  današnjoj komemoraciji su nazočili izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Vijenac je položila i zapalila svijeću u spomen na žrtve, saborska zastupnica i gradonačelnica Orahovice Ana - Marija Petin, a osim nje, vijenac i svijeće, položila izaslanstva gradova i općina s područja VPŽ, kao i Donje Stubice. Vijenac su položile i brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, kao i izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, uz zamjenike župana Marija Klementa, Darka Žužaka i Igora Pavkovića, te predsjednika Županijske skupštine VPŽ, Mirana Janečića. Počast su odali i brigadni general Mijo Validžić u ime Ministarstva obrane, saborski zastupnik Tomislav Žagar, izaslanstvo PU Virovitičko-podravske uz načelnika Sinišu Kneževića u ime ravnateljstva policije. Bilo je tu i izaslanstvo domaćina, Općine Mikleuš koje je predvodio načelnik Milan Dundović, koji se prisjetio tog tragičnog dana prije 28 godina. U znak sjećanja na nevine žrtve Udruga HVIDR-a Slatina, kroz projekt ”Istina o pobjednicima”, u znak sjećanja na nevine žrtve Četekovca, Čojluga i Balinaca, organizirala je Hodnju za nevine žrtve Mikleuš-Četekovac.

Hodnja, u kojoj su sudjelovali članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije i policija, a putem im se priključivali i stanovnici stradalničkih mjesta, započela je u Mikleušu. Sudionici Hodnje putem su stali kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i polaganjem upaljenih lampiona odali im dužnu počast, da bi potom nazočili komemoraciji na četekovačkom mjesnom groblju.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 90 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 201

Jučer 206

Ovaj tjedan 910

Ovaj mjesec 5799

Ukupno 2111824