2019 09 09 PocetakSkole001

U ponedjeljak 9. rujna 2019. godine u osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić, prigodnom svečanošću obilježen početak nove pedagoške godine godine. Učenike i nastavnike pozdravile su ravnateljica škole, Maja Škraba i orahovačka gradonačelnica, Ana – Marija Petin u pratnji pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marije Šafer i voditeljice ureda Turističke zajednice Lane Jurkin.

Uz želje da im i ova školska godina bude uspješna ravnateljica Škraba je najavila i kako od ove godine s primjenom kreće kurikularna reforma pa će tako kao i svi učenici u RH i učenici orahovačke onovne škole prvog, petog i sedmog razreda biti uključeni u kurikularnu reformu.

Puno uspjeha u novoj školskoj godini učenicima i njihovim učiteljima poželjela je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, koja je rekla:

- „ Da bi vam uvjeti bili što bolji i što kvalitetniji i da bi vam cijela školska godina bila lakša i osigurali smo sav potrebni školski materijal kako početak školske godine bio što manje stresan. 230.000,00kn Grad Orahovica je osigurao u proračunu za školstvo što je dokaz koliko Gradska vlast vodi brigu o svojim najmanjim sugrađanima te roditeljima kako bi olakšali obiteljima školovanje djece. Udžbenike, radne bilježnice i bilježnice, mape, atlase, likovne komplete za prvašiće osigurali smo u suradnji s Republikom Hrvatskom i Virovitičko-podravskom županijom.“ – rekla je gradonačelnica Petin.

- „Kurikularnom reformom zahvaćeni su učenici prvih i petih razreda te učenici sedmih razreda iz STEM područja, znači biologija fizika i kemija, gdje se  uveo drugačiji pristup i način obrađivanja sadržaja, a očekujemo i potporu ministarstva u obliku tableta za učenike i informatičke opreme za učitelje kako bi se reforma bolje provodila. Ove godine osnovnu školu pohađa 380 učenika od čega je 41 prvašić. Slijedeće godine u refomu bi se uključili drugi, šesti i osmi razredi i ja vjerujem da će se učitelji dobro u tome snaći jer su svi marljivo radili i educirali se, pohađali stručne skupove i seminare.“ – rekla je ravnateljica Maja Škraba.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 152 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 2

Jučer 206

Ovaj tjedan 917

Ovaj mjesec 5806

Ukupno 2111831