Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, poklonila se danas žrtvi Željka Majora, heroja Domovinskog rata, koji je svoj život na oltar Domovine, položio 20. studenog 1991. godine, kada je zajedno s dvjesto svojih suboraca, ranjenika iz vukovarske bolnice, mućki ubijen na Ovčari.

Memorijal Željka Majora, nastavljen je danas polaskom hodočasnika iz Čačinaca prema Vukovaru. Prva današnja postaja bila je u Orahovici, gdje je 15. hodočasnika dočekala orahovačka gradonačelnica Ana- Marija Petin, koja je zajedno s predstavnicima Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, u središtu grada, upalila svijeću u spomen na hrvatskog heroja i viteza Željka Majora, ali i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje:

"Zahvaljujem se udruzi i Miroslavu Totu na organizaciji ovog hodočašća i vjerujem da će vas putem čuvati i pratiti dragi Bog, da će sve biti u redu i da se vidimo 18. studenog u Vukovaru. Drago mi je što se svake godine održavaju takve i slične aktivnosti, jer nikada ne smijemo zaboraviti hrvatske branitelje, a niti njihovu žrtvu te moramo uvijek širiti istinu o Domovinskom ratu i gradu Vukovaru. Pozivam vas sve da zajedno u ponedjeljak  odemo u Vukovar, da sudjelujemo u Koloni sjećanja i da tako još jednom odamo počast svima koji su dali svoje živote da bi mi danas bili slobodni" – rekla je danas u Orahovici gradonačelnica Ana Marija Petin.

Tijekom tri dana hodočašća, sudionici osmog Memorijala Željka Majora, prijeći će put dug 139 kilometara, a današnji prvi dan hodnje završit će u večernjim satima u Bizovcu. Sutra slijedi put od Bizovca do Tenje, a u nedjelju 17. studenoga u zadnjoj etapi hodočašća, hodat će od Tenje do Vukovara. Sudionici 8. Memorijala Željka Majora, u ponedjeljak na 28. obljetnicu pada Vukovara, sudjelovat će u Koloni sjećanja te tako odati još jednom počast Željku Majoru ali i svim hrvatskim braniteljima, za nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu i stvaranju samostalne i suvremene Hrvatske države.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 63 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 67

Jučer 109

Ovaj tjedan 897

Ovaj mjesec 2056

Ukupno 2152039