U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstava hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije te Grada Orahovice, u subotu je održana 13. Memorijalna utrka Kokočak-Orahovica u spomen na tri hrvatska branitelja, Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 04. i 05. prosinca 1991. godine, tijekom vojno-redarstvene akcije "Papuk 91".

Prije početka utrke poginulim braniteljima je odana počast polaganjem vijenaca kod spomen obilježja u Kokočaku, a potom i u Gornjoj Pištani, a nazočnima su se u središtu Kokočaka obratili izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Marko Ratković, izaslanik ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića, brigadir Robert Horvat, gradonačelnica Orahovice i saborska zastupnica Ana-Marija Petin, te predsjednik Udruge "Glasnici istine", Pavo Tutenov, a uz izaslanstva susjednih gradova i općina, utrci su nazočili i predstavnici brojnih braniteljskih udruga sa šireg orahovačkog područja.

Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, poručila je da je Hrvatska stvorena na krvi onih najboljih, hrvatskih branitelja, koji su dali svoje živote u obrani Domovine i upravo iz tog razloga potrebno je zaštititi dignitet Domovinskog rata ali i svih hrvatskih branitelja. Također je izrazila zadovoljstvo velikim brojem mladih sudionika utrke, a upravo to je najbolji način prenošenja istine, kako o Domovinskom ratu tako i o svi njegovim herojima, te jamstvo da oni nikada neće biti zaboravljeni, zaključila je Petin.

Pavo Tutenov, predsjednik Udruge "Glasnici istine", zahvalio se predsjedniku Miroslavu Milovukoviću i Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ na organizaciji Memorijalne utrke i u ime Udruge poručio kako će uspomenu na hrvatske branitelje čuvati i u budućnosti, sudjelovanjem u ovoj Memorijalnoj utrci.

U ime Ministarstva obrane Republike Hrvatske, obratio se izaslanik ministra obrane i potpredsjednika Vlade RH Damira Krstičevića, brigadir Robert Horvat, koji je poručio da su u teškim trenucima Domovinskog rata branitelji orahovačkog područja pokazali nesalomljiv duh i obranili ovo područje od srpskog agresora, te su na taj način stvorili uvjete za pobjedu Hrvatske u Domovinskom ratu. "Oni su temelj suvremene Hrvatske vojske i stoga je naša obaveza i čast prisjećati se i očuvati spome na njihova djela i žrtve", zakljčio je na kraju brigadir Robert Horvat.

Na kraju se nazočnima obratio izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, Marko Ratković, koji je rekao da je branitelja svakim danom sve manje ali i da ga veseli veliki broj mladih, te poručio da je upravo zato istinu o Domovinskom ratu potrebno prenositi na njih, da se žrtva poginulih branitelja nikada ne zaboravi, zaključio je na kraju Marko Ratković, te označio start utrke.

A u utrci je ove godine sudjelovalo više od stotinu trkača iz cijele kontinentalne Hrvatske, rekao je predsjednik Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, Miroslav Milovuković, koji se od srca svima zahvalio, te poručio kako Milan, Momir i Branko nikada neće biti zaboravljeni.

Program 13. Memorijalne utrke Kokočak-Orahovica završio je u mjesnom domu u Novoj Jošavi, podjelom zahvalnica te domjenkom i zajedničkim druženjem.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 82 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 246

Jučer 293

Ovaj tjedan 1203

Ovaj mjesec 2259

Ukupno 2120730