Gradonačelnica Orahovice, Ana-Marija Petin, jučer je u Maloj gradskoj vijećnici potpisala ugovore s poljoprivrednicima čiji su zahtjevi ispunjavali uvjete Javnog poziva za dodjelu potpora iz Programa potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Orahovice za 2019. godinu, koji je objavljen sredinom lipnja mjeseca.

Riječ je o poticajnim mjerama male vrijednosti za koje je Grad Orahovica u proračunu osigurao 300 tisuća kuna, a poljoprivrednici su potpore mogli ostvariti za ulaganje u poljoprivredna gospodarstva, unapređenje stočarske proizvodnje, osiguranje poljoprivrednih usjeva i nasada te, te za osnivanje i zajedničko djelovanje poljoprivrednih gospodarstava.

Na ovaj Javni poziv pristiglo je ukupno 35 prijava, a njih 20 je i prihvaćeno, za što je utrošeno 100 tisuća kuna, dok je 15 odbijeno jer nisu ispunjavale uvjete propisane Javnim pozivom. S obzirom da je od ukupno raspoloživih 300 tisuća kuna iskorištena samo jedna trećina, gradonačelnica Petin je rekla da će preostala sredstva u iznosu od 200 tisuća kuna biti na raspolaganju poljoprivrednicima sve do iskorištenja, te ih je pozvala da se prijave i ostvare pravo na potpore.

Osim toga, kada je riječ o mjerama za unapređenje poljoprivredne proizvodnje, Grad Orahovica je u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom proveo i projekt "Kontrola plodnosti tla na području Virovitičko-podravske županije", na koji se prijavilo 24 korisnika, a za što je iz gradskog proračuna isplaćeno nešto više od 14 tisuća kuna.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 82 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 236

Jučer 293

Ovaj tjedan 1193

Ovaj mjesec 2249

Ukupno 2120720