Grad Orahovica protekle je godine u rekonstrukciju i obnovu poslovnih prostora i gradskih stanova,  uložio pozamašna sredstva. Obnovljeno je 5 stanova, uređeni su prosti Radio Orahovice i NK Papuk, a vodila se briga i o dotrajaloj stolariji stanova u kojima žive naši sugrađani.

"Trebamo podsjetiti u kakvim uvjetima su živjeli naši sugrađani do sada. Grad je odlučio svake godine uložiti dio sredstava u gradske stanove kako bi im uvjeti življenja bili što bolji. Još uvijek to nije onako kao bi željeli da bude, ali problem su stare zgrade u kojima se stanovi nalaze, a koji iziskuju puno veća sredstva nego što u Proračunu grada možemo osigurati, ali svakako je puno bolje nego prije,  a što sigurno i sami stanari znaju. Puno neistina se plasira u javnost što shvaćam jer je predizborno vrijeme- Aktualna gradska vlast  se želi diskreditirati, ali svi računi i navodi se mogu provjeriti pa tako i iznosi koji se spominju, a koji nisu istiniti, kao i druge stvari.  Postoje tri kategorije stanova, ekonomski, socijalni i kadrovski" – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

"Gradski prostori pa i podosta gradskih stanova bili su zapušteni, dotrajali, prljavi neuvjetni. Prostori u kojima djeluje Radio Orahovica bili su baš pravo ogledalo brige. Danas su to prostori kojeg se ne moraju stidjeti niti zaposlenici ali niti mi koji smo vlasnici. Naravno da se ne može sve odraditi u samo dvije godine, ali puno toga može i mi smo to učinili" – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

"U protekloj godini iz gradskog je Proračuna u rekonstrukciju gradskih stanova i prostora uloženo je  341 tisuću 884 kune. U pet rekonstruiranih i uređenih stanova uloženo je 227 tisuća 159 kuna, u obnovu prostorija Radio Orahovice i NK Papuk 103 tisuće 225 kuna, u Ulici bana Josipa Jelačića, na jednom stambenom objektu izmijenjena su vrata i šest prozora za što je izdvojeno 11 tisuća 500 kuna. – Zavisno o potrebama, u stanovima su izvođeni radovi na izmjeni sanitarija, ličenju zidova. Izmijenili smo dotrajale podove, električnu i vodovodnu instalaciju. Oni danas izgledaju dostojno čovjeka i života" – rekla je gradonačelnica Petin, koja je zaključila kako će Grad i dalje voditi brigu o svojim prostorima jer ljudi koji u njima žive ili rade sigurno su zaslužili prostre u kojim će se osjećati sigurno, opušteno,  a prvenstveno i zdravo.

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Uredovni dan gradonačelnice

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2019. u malom

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 97 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 106

Jučer 206

Ovaj tjedan 1021

Ovaj mjesec 5910

Ukupno 2111935