Na poziv gradonačelnice Ana – Marije Petin, jučer je u Velikoj gradskoj vijećnici održan sastanak s povjerenicima i zamjenicima povjerenika, te sa zapovjednikom i zamjenikom zapovjednika postrojbe opće namjene Civilne zaštite grada Orahovice, a sve na temu novonastale situacije prouzrokovane koronavirusom.

Osim Gradonačelnice sastanku su nazočili i pročelnica JUO Marija Šafer i zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite grada Orahovice, Milan Babac.

Gradonačelnica je nazočne upoznala sa situacijom i naglasila da u Virovitičko – podravskoj županiji trenutno nema oboljelih od koronavirusa te da su naše zdravstvene i sve druge službe spremne, ukoliko bude potrebe, da pravovremeno i na pravi način reagiraju. Kako je gradonačelnica Petin rekla, jedan od glavnih razloga sazivanja ovog sastanka svakako je bilo i to da se utvrdi na koga i na koliki broj ljudi se može računati u slučaju da bude potrebno volontiranje. Prvenstveno se misli na opskrbu s osnovnim potrepštinama, poput hrane i lijekova za stariju populaciju, pa čak ako do toga dođe i svih onih koji će se naći u samoizolaciji. Na koncu je dogovoren protokol oko daljnjeg postupanja s povjerenicima i njihovim zamjenicima.

Tako su povjerenici i njihovi zamjenici upućeni da informiraju građane u mjesnim odborima za koje su imenovani da se za potrebnu pomoć obrate telefonskim putem na broj 033 673-351 (gradska uprava Orahovica) ili 099 2686 828 (Stožer Civilne zaštite Grada Orahovice) odakle će biti koordinirana daljnja postupanja.

Također su povjerenici civilne zaštite i njihovi zamjenici dobili naputke da i sami informiraju gore navedene brojeve ukoliko procjene da je nekom pomoć neophodna. Nazočni na sastanku, također su upoznati s tim da ako primijete da netko krši preporuke nacionalnog Stožera civilne zaštite, da svakako prijave nedogovorne osobe, kako bi i tako spriječili daljnje širenje virusa. Dodajmo još jednom da je Državni inspektorat objavio kazne za prekršitelje mjere samoizolacije ili drugih mjera zbog koronavirusa, koje iznose 8.000 kuna za prvo kršenje, dok kazne za one koji više puta prekrše mjere, dosežu i 120 tisuća kuna.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 103 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 7

Jučer 209

Ovaj tjedan 7

Ovaj mjesec 3757

Ukupno 2178305