U Maloj gradskoj vijećnici u JUO Grada Orahovice na početnoj konferenciji predstavljen je projekt Grada Orahovice koji se financira iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. i to na temelju prijave na natječaj LAG-a „PAPUK“ u listopadu 2018. godine. Radi se o infrastrukturi – Građenje i opremanje dječjeg igrališta „DOLCI“, a prema do sada određenim pripremama i izrađenoj tehničkoj dokumentaciji, zasigurno neće ostati jedini takav projekt, jer u cilju ravnomjernog razvoja prigradskih naselja Orahovice, u planu je gradnja i obnova igrališta i u ostalim naseljima uz EU financiranje od čak 90%.

Konferenciju je u ime gradonačelnice Ana-Marije Petin otvorila pročelnica Marija Šafer, te izrazila zadovoljstvo što su se nakon uspješno prijavljenog projekta još u listopadu 2018.godine i provedenih provjera od strane kontrolnih tijela, a nakon sklapanja ugovora o financiranju, stekli uvjeti da se započne s provođenjem projekta. Nakon informiranja prisutnih o programu financiranja i glavnim aktivnostima projekta, Šafer je dodala da Grad za slijedeći natječaj LAG-a „PAPUK“ iz istog tipa operacije ima pripremljenu svu potrebnu tehničku dokumentaciju, a radi se o gradnji i opremanju Dječjeg igrališta u Novoj Jošavi.

Na koncu Početne konferencije pročelnica Šafer dodala je kako se izgradnjom igrališta u Dolcima ispunjava dano obećanje mještanima tog prigradskog naselja, na radost sve djece i njihovih roditelja.

Voditeljica projekta, Irela Strabić, predstavila je projekt putem prezentacije, upoznajući prisutne o visini investicije i udjelu sufinanciranja, o posebnostima naselja Dolci, planiranim i započetim aktivnostima, te ono najvažnije, koji se rezultati očekuju po završetku projekta i koji su to ciljevi projekta čijom će se implementacijom poboljšati kvaliteta života u ruralnom naselju.  

Voditelj LAG-a „PAPUK“ Saša Rister, pozdravio je sve prisutne u ime predsjednika Mirka Mališa, izrazivši zadovoljstvo, da je jedan od projekata koji se financira putem LAG-a, krenuo s provedbom.

Recimo na kraju da je Grad Orahovica kao korisnik 90% prihvatljivih troškova koji se financiraju iz Europskog fonda za ruralni razvoj proveo sve postupke nabave i sklopio sve ugovore za aktivnosti iz projekta, što je preduvjet za daljnji administrativni tijek provedbe i podnošenje zahtjeva za nadoknadom sredstava. Najveća aktivnost – izvođenje radova započelo je krajem svibnja uvođenjem izvođača u posao, a po završetku gradnje i opremanja, mještanima Dolaca na raspolaganju će biti ograđeno dječje igralište veličine 329 m2 s ukupno 6 dječjih igrala (kombinirano, 2 njihalice, ljuljačka, dvostruka klackalica i vrtuljak), hortikulturno uređeno s postavljenim klupama i koševima za otpatke, a prilaz s javne prometne površine osigurati će se pješačkom stazom s betonskim opločnjacima. Osim propisanih elemenata vidljivosti za radove i opremu u vidu info ploče i naljepnica, na ulazu će postaviti i ploča s natpisom. Uz nabavu radova, opreme i usluge stručnog nadzora, tijekom cijele provedbe projekta provodi se promidžba, vidljivost i informiranje javnosti o napretku projekta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 251.203,75 kn od čega su prihvatljivi troškovi za financiranje 242.609, 13 kuna, temeljem natječaja iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „PAPUK“ za provedbu tipa operacije 1.1.1. „Poticanje ulaganja u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu“, ref. oznaka 02/18-111, iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, LEADER – Podmjera 19.2., Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Prezentacija

(I.S.)

 

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 191 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 17

Jučer 138

Ovaj tjedan 668

Ovaj mjesec 3967

Ukupno 2158190