OTS2017 063U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice na Jezeru, proteklog je vikenda održana tradicionalna manifestacija „Otvorenje turističke sezone 2017.“ Predstavnici brojnih udruga od ranog su jutra okupirali izletište, kako bi sa svojim kulinarskim specijalitetima, spremni dočekali prve goste. Na bogatom stolu mogle su se tako pronaći dagnje na buzaru, miris brancina i liganja s roštilja osjetio je svaki slučajni prolaznik, no ipak najviše se turista okupilo oko kotlića s grahom, čobancem, grahom na lovački, lovačkim specijalitetima te uvijek primamljivim roštiljem.

- Prije službenog otvorenja sezone, puhački orkestar DVD-a Orahovica odsvirao je svoj repertoar modernih i klasičnih skladbi.– Orahovačko Jezero biser je kontinentalnog turizma ovog dijela Hrvatske i kao takvog ga želimo promovirati. Moji sugrađani su rijetko dolazili ovdje na kupanje, to želimo promijeniti i zato od ove godine uvodimo godišnju ulaznicu po posebnoj cijeni za sve Orahovčane. Gastronomsku ponudu već od ovog vikenda dižemo za jednu ljestvicu više. Pred nama je vrijeme u kojem želimo i vlasnike OPG-a vratiti na Jezero, dati im mogućnost zarade. Pošto smo odgovornost za grad preuzeli relativno kasno, nismo imali puno vremena za pripreme, no ja se nadam da ćemo sve zamišljeno za ovu godinu odraditi. Pozivam sve ljude dobre volje da nam se pridruže i svoje slobodno vrijeme provedu ovdje s nama na Jezeru – rekla je otvarajući još jednu turističku sezonu, orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin.

U sklopu zabavno-sportskog programa, održana su tri sportska sadržaja. U organizaciji NK Papuk igrao su turnir u odbojci na pijesku, Društvo prijatelja Hajduka organiziralo je turnir u stolnom nogometu, dok je Udruga reda vitezova Ružice grada i ove godine bila organizator srednjovjekovnih igara na vodi.

U konkurenciji deset momčadi, prvo mjesto u odbojci na pijesku zauzela je momčad Bambusa iz Orahovice, drugi su bili članovi našičke momčadi Fitnes centar, dok je treće mjesto pripalo odbojkašima iz Donjeg Miholjca. U stolnom nogometu prvo mjesto osvojila je momčad Društva prijatelja Hajduka Orahovica, drugi je bio par Antonija i Antun iz Kutjeva, dok je treće mjesto pripalo orahovačkoj momčadi Ivan i Šime. Srednjovjekovne igre okupile su oko stotinjak igrača, a pobjede su odnijele momčadi iz Orahovice i okolice.

Svi pobjednici iz ruku gradonačelnice Petin, primili su zahvalnice i simbolične nagrade.

– ja sam oduševljena kako je sve ovo završilo. Neću nabrajati sve udruge koje su se odazvale pozivu, no svakako im želim zahvaliti, odradili su lavovski posao. Naši gosti kući su otišli puni dojmova. Mi u gradu znat ćemo cijeniti trud pojedinih ljudi koji u ovakve manifestacije daju ono najbolje što imaju – rekla je prije početka pljuska i nevremena gradonačelnica Petin.

Iako je kiša mogla pokvariti puno uloženog truda, pjesma ispod šatora unatoč nevremenu još je dugo odjekivala orahovačkim izletištem.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 44 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 115

Jučer 114

Ovaj tjedan 1152

Ovaj mjesec 4680

Ukupno 2185039