2018 09 22 Chobanijada172

U organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice i grada Orahovice i suorganizaciji Lovačke udruge Vepar, a pod pokroviteljstvom Vina Patkoš, u Orahovici je u središnjem gradskom parku održano natjecanje u kuhanju čobanca.

I ove godine se pokazalo da samim odazivom ekipa ova manifestacija samo dobiva na popularnosti. Ukupno se kuhalo u 38 kotlića, a sudionici su došli iz Antunovca, Slatine, Čačinaca, Duge Međe, Donje Pištane i Orahovice. Stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač kao predsjednik te Zoran Putniković i Krešimir Maričić ocjenjivali su boju, okus, gustoću te koheziju-kompoziciju namirnica.

- „Hvala svim sudionicima što su došli i sudjelovali, hvala građanima Orahovice što su podržali ovu manifestaciju i vjerujem da će svake godine biti sve brojnija. Naravno, čestitam pobjednicima na izvrsnom uratku koji je i dobio najveći mogući broj bodova.“ – rekao je predsjednik komisije Dalibor Kovač. Pobjednici ovogodišnje čobanijade su ekipa „Mario Hornung“ kojoj je ovo druga pobjeda za redom a treća ukupno na natjecanjima u kuhanju čobanca u Orahovici. Drugo mjesto osvojila je ekipa „Pi… Sokak“ iz Donje Pištane,  a treće mjesto pripalo je ekipi „Šogori“ iz Orahovice.

Čobanac za posjetitelje kuhala je Lovačka udruga Vepar koja su donirala i meso divljači za svakog sudionika.

- „Organizirali smo više nego uspješno i Čobanijadu. Izuzetno mi je drago da se okupio ovako velik broj sudionika, a posebno sam sretna i zadovoljna što je došlo ekipa i iz Osječko-baranjske županije. Zahvaljujem se našoj lovačkoj udruzi na pomoći, vinima Patkoš na pokroviteljstvu i našem ocjenjivačkom žiriju, a mi ćemo se dalje ćemo se truditi organizirati ovako zanimljive događaje u našem gradu.“ – Zaključila je gradonačelnica Petin.

Osim natjecanja u kuhanju održalo se i natjecanje gađanjem praćkom gdje je prvo mjesto odnio prošlogodišnji pobjednik Zoran Božić te natjecanje u skakanju u vrećama gdje  je prva bila Lea Sobodić, drugi Leon Pezić i treći Zvonko Kiš.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 78 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 128

Jučer 114

Ovaj tjedan 1165

Ovaj mjesec 4693

Ukupno 2185052