Župan Virovitičko-podravski, Igor Andrović, u društvu povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu, Saše Ristera i ravnateljice Maje Škrabe, posjetio orahovačku Osnovnu školu Ivane Brlić-Mažuranić. Razlog posjete bilo je predstavljanje triju pristupnih rampi, jedne vanjske i dvije unutarnje, a sve za osobe s tjelesnim invaliditetom za koje je Virovitičko-podravska županija izdvojila gotovo 500.000,00 kn.

Ravnateljica Maja Škraba, ovom prilikom je rekla kako je škola izuzetno zahvalna Županiji, jer su prepoznate potrebe orahovačke Osnovne škole:

– Kao škola moramo biti pristupačni osobama s invaliditetom, ne samo djeci nego i svim drugim korisnicima. Našu školu trenutno pohađa jedno dijete kojoj su upravo ovakve pristupne rampe potrebne za lakši dolazak do učionica i prostorija koje koristimo. Dobili smo 3 rampe, jednu vanjsku i dvije unutarnje, od čega je jedna unutarnja koso podizna platforma, a također smo preuredili i jedan sanitarni čvor, koji je sada u potpunosti prilagođen osobama s tjelesnim invaliditetom, rekla je Škraba.

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, bio je zadovoljan viđenim, rekavši kako Županija kao osnivač gotovo svih osnovnih i srednjih škola na području županije, konstantno ulaže u školske objekte:

– Nakon što smo nedavno u Orahovici uredili sportsku dvoranu, na inicijativu ravnateljice Škrabe investirali smo upravo i u ove rampe, a sve kako bi osobama s invaliditetom olakšali pristup orahovačkoj Osnovnoj školi, rekao je Andrović.

Na koncu je Andrović spomenuo kako Virovitičko-podravska županija u planu ima gradnju nove škole u Orahovici:

-Planiramo izgraditi novu osnovnu školu u Orahovici. To nam je bio plan i prije ali na žalost zbog nedostatka financijskih sredstava i natječaja fondova EU, škola još nije izgrađena. Međutim, kako trenutno raspolažemo s informacijama, do kraja godine bit će mogućnost financiranja izgradnje osnovnih škola, kroz fondove EU. Mi projekt za orahovačku školu imamo, vrijednost je oko 45 milijuna kuna i vjerujem da ćemo u narednom periodu ta sredstva dobiti i napokon u Orahovici izgraditi novu školu, završio je župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović.

 

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 112 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 126

Jučer 114

Ovaj tjedan 1163

Ovaj mjesec 4691

Ukupno 2185050