U Ministarstvu financija RH smatraju da su orahovačke sportske udruge tijekom 2020. godine imale pravo na sredstva za redovno financiranje iz Proračuna Grada Orahovice za 2020. godinu u kvartalnom iznosu od 150 tisuća kuna, odnosno 600 tisuća kuna godišnje, koliko je za sport bilo izdvojeno u Proračunu za 2019. godinu – najvažniji je dio opsežnog odgovora Ministarstva financija na ukupno 4 stranice kojeg je potpisala načelnica Sektora za financijski i proračunski nadzor, Slavka Malenica i koji je ovih dana stigao u Orahovicu, a s čijim nas je sadržajem danas, gostujući u programu Radio Orahovice, upoznao povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu, Saša Rister.
Podsjetimo, koncem siječnja, na sastanku kojeg su inicirali NK Papuk i Sportsko rekreacijsko društvo Orahovica, a kojemu su nazočili predstavnici svih sportskih klubova, poslan je upit svim mjerodavnim institucijama: Ministarstvu pravosuđa i uprave, Ministarstvu financija i Ministarstvu turizma i sporta od kojih se tražio konkretan odgovor o mogućnostima financiranja sporta u Orahovici u situaciji kada nije izglasan gradski Proračun: 

– Iz odgovora koji je stigao u Orahovicu jasno je vidljivo da su u 2020. godini sportski klubovi imali pravo na financijska sredstva, ali ih nisu ostvarili jer u Odluci o privremenom financiranju nužnih rashoda i izdataka za prošlu godini niti jednom nije bio uvršten sport. Ostaje nam sada otvoreno pitanje za tekuću godinu. Ja sam osobno jučer kontaktirao Sektor za financijski i proračunski nadzor Ministarstva financija RH i dogovorio sastanak na kojem ćemo već slijedećeg tjedna razgovarati sa svim nadležnim službama kako bi zauzeli zajednički stav oko konkretnih koraka u trenutnoj situaciji. Moram naglasiti da situacija u kojoj se Grad trenutno nalazi je specifična i nije nigdje predviđena u Zakonu – rekao je Rister i poručio da će o financiranju sporta u 2021. godini sve biti razjašnjeno nakon sastanka slijedećeg tjedna u Zagrebu.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 75 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 123

Jučer 114

Ovaj tjedan 1160

Ovaj mjesec 4688

Ukupno 2185047