Po pozivu predsjednika DVD-a Orahovica, Mate Orine, u subotu je održana 139. redovna godišnja izborno – izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orahovica, kojoj je, među ostalima, nazočio i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu, Saša Rister, te predsjednik orahovačke Vatrogasne zajednice, Mario Gubeljak.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine, izvješće o radu podnio je zamjenik zapovjednika Darko Šramek, koji je rekao kako su tijekom protekle godine održana 4 sastanka Upravnog i Nadzornog odbora. Osim toga, naveo je i obilježavanje Dana sv. Florijana, servisiranje vatrogasnih aparata te održavanje voznog parka, opreme i tehnike.
Opsežno izvješće o radu i aktivnostima DVD-a Orahovice, kao i o aktivnostima operative, podnio je zapovjednik, Robert Orina, koji je podsjetio kako su orahovački vatrogasci tijekom 2020. godine imali 2 požara objekta, jednu ispomoć na požaru otvorenog prostora, jednu ispomoć prilikom požara gospodarskog objekta i jedan požar vozila na cesti, a uz ove intervencije izašli su i na 25 dojava povodom uklanjanje gnijezda stršljena. Rekao je kako su zbog pandemije COVID 19, morali otkazati sve aktivnosti, okupljanja, natjecanja, edukacije i sl., a imali su i više od 300 sati COVID dežurstava te su dijelili obroke po punktovima. U suradnji sa Crvenim križem Orahovica, sudjelovali su u organizaciji prikupljanja humanitarne pomoći za stanovništvo stradalo u potresu , te su bili u ispomoći u obnavljanju stambenih objekata na potresom pogođenim područjima gdje su boravili 8 dana.
Potom je izvješće o radu puhačkog orkestra podnio kapelnik, Zorana Vlajnić, koji je rekao kako orkestar, kao jedini takav pri vatrogasnim društvima u županiji, trenutno broji 19 članova, te da se probe održavaju dva puta tjedno, ali da su sve aktivnosti tijekom protekle godine bile odgođene zbog pandemije korona virusa.
Nakon razrješenja dosadašnjeg Upravnog i Nadzornog odbora, izabrano je novo vodstvo DVD-a Orahovica za naredno petogodišnje razdoblje. Za predsjednika društva izabran je Tomislav Pezić, a za dopredsjednika Mario Hornung. Robert Orina će i dalje obnašati funkciju zapovjednika operative, dok će njegov zamjenik biti Darko Šramek . Osim spomenutih, u novi Upravni odbor izabrani su još i: Mirjana Zeman, Lidija Čalić, Ivan Tomac, Suzana Grgurić, Blaženka Sekulić Nekić te Boris Broš. Za pročelnicu puhačkog orkestra izabrana je ponovno Blaženka Sekulić Nekić, dok su počasnim članovima društva proglašeni Mato Orina i dr. Željko Hocenski.
Novoizabrani predsjednik DVD-a Orahovica, Tomislav Pezić, prilikom predstavljanja plana rada za tekuću godinu, rekao je da će rad i dalje biti usmjeren na osposobljavanje i usavršavanje vatrogasnih kadrova, pripremu djece i mladeži za natjecanja, suradnju s drugim vatrogasnim društvima, te na intenziviranje aktivnosti za ishođenje dozvola i svega ostaloga potrebnog za izgradnju novog vatrogasnog doma.
Na koncu je uslijedila pozdravna riječ gostiju, a nazočnima se, između ostalih, obratio i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister, koji je čestitao novoizabranom vodstvu, poželio im puno uspjeha u daljnjem radu, te poručio da im Grad uvijek stoji na raspolaganju. Rister se zahvalio na pozivu, te je čestitao bivšem predsjedniku Mati Orini na dosadašnjem radu i svemu što je napravio za dobrobit vatrogastva.

KORONAVIRUS

Pretraživanje

Kontaktirajte nas

Gradski mail

Program potpora poljoprivredi i ruralnom razvoju

Program za poljoprivredu

Kalendar događanja u Orahovici

KalendarDogadjanja

Financiranje Udruga 2019.

Financiranje udruga 2019

Pomoć u kući starima i nemoćnima na području grada Orahovice

Javni poziv za financiranje udruga 2019.

Javni poziv udrugama 2017

JAVNI POZIV za dodjelu potpora iz Programa poticanja razvoja poduzetništva Grada Orahovice u 2019.

Proračun za 2021. u malom - Vodič za građane

Proracun u malom 2017 kopija

Izbori za EU Parlament

IzboriEU Parlament2019

Zajednica sportskih udruga

ZUSGO logo1

EU projekt: Ne dvoji - odvoji

NeDvojiOdvoji

GospodarenjeOtpadom

PROCJENA RIZIKA Orahovica

Fiber Optics02

ProstorniPlan modul

 

Strategija

 

TZG Orahovica LogoZgrade

Tko je online

Imamo 78 gostiju i nema članova online

Broj posjetitelja

Danas 121

Jučer 114

Ovaj tjedan 1158

Ovaj mjesec 4686

Ukupno 2185045